De fiecare dată când auzim „Take My Breath Away”, ne gândim la celebrul film „Top Gun”, care i-a avut ca protagoniști pe Tom Cruise și Kelly McGillis. Piesa trupei Berlin a fost aleasă pentru o scenă de dragoste dintre cei doi protagoniști, însă ulterior regizorul a decis că acea scenă nu ar trebui să apară în film.

Totuși, în urma reacțiilor unor critici, regizorul s-a gândit să introducă un moment mai provocator în film, așa că i-a rechemat pe platourile de filmare pe Cruise și McGillis. Până la urmă, scena de dragoste dintre protagoniști nu a fost una explicită, deoarece Kelly McGillis își vopsise părul între timp, pentru un alt rol, așa că pe marile ecrane au apărut doar siluetele actorilor.

Terri Nunn şi trupa Berlin au devenit celebri în toată lumea după lansarea în 1986 a hitului “Take My Breath Away”, care a fost prezent pe coloana sonoră a filmului “Top Gun”, o poveste de dragoste cu Tom Cruise şi Kelly McGillis în rolurile principale.

Iată și versurile, acum poți cânta și tu!

”Watching every motion
In my foolish lover’s game
On this endless ocean
Finally lovers know no shame
Turning and returning
To some secret place inside
Watching in slow motion
As you turn around and say
Take my breath away
Take my breath away
Watching I keep waiting
Still anticipating love
Never hesitating to become the fated ones
Turning and returning
To some secret place to hide
Watching in slow motion
As you turn to me and say
Take my breath away
Through the hourglass I saw you
In time you slipped away
When the mirror crashed I called you
And turned to hear you say
If only for today
I am unafraid
Take my breath away
Take my breath away
Watching every motion
In this foolish lover’s game
Haunted by the notion
Somewhere there’s a love in flames
Turning and returning
To some secret place inside
Watching in slow motion
As you turn my way and say
Take my breath away
Take my breath away
Take my breath away
Take my breath away”

Compozitori: Giorgio Moroder / Tom Whitlock
Versurile cântecului Take My Breath Away © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc

Melodia “Take My Breath Away”, scrisă de Giorgio Moroder şi Tom Whitlock, cei care au compus si piesa “Danger Zone” interpretata de Kenny Loggins tot pentru coloana sonora a filmului Top Gun, a ocupat primul loc în topul Billboard Hot 100 şi a câştigat Oscarul şi Globul de Aur pentru cea mai bună muzică originală.

Solista trupei Berlin, Terri Nunn marturisea ca initial a avut mai multe retineri in privinta piesei deoarece liderul grupului Johnn Crawford a considerat ca “Take My Breath Away” nu reprezinta deloc trupa Berlin.

„În 1986, noi cântam deja împreună de 13 ani și ne pregăteam să lansăm cel de-al treilea album. Atunci am fost contactați de Giorgio Moroder, care lucrase cu David Bowie și Blondie, și care în acea perioadă lucra la soundtrack-ul filmului Top Gun. Ne-a spus că avea pregătită o baladă genială, care avea toate șansele să devină hitul verii și ne-a rugat să o preluăm noi. Eu eram foarte încântată, dar John Crawford (compozitorul și fondatorul trupei) ura această piesă, el tot insista că acel cântec nu se potrivea cu stilul trupei noastre. Dar casa de discuri ne-a tot bătut la cap să acceptăm piesa. Până la urmă, cântecul a ajuns No.1!”, a declarat Terri Nunn, solista trupei Berlin.

Filmul ”Top Gun” a câștigat un premiu Oscar pentru „Cel mai original cântec”, așa că piesa „Take My Breath Away” a devenit un simbol al celebrului film.

Cantecul a fost relansat de Jessica Simpson in 2004.

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook