Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a început investigația în cazul accidentului de aviație civilă produs în data de 15.05.2020 în zona localității Vurpăr din județul Alba.

În data de 15.05.2020, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost informată cu privire la producerea unui eveniment de aviație civilă în zona localității Vurpăr din județul Alba, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, tip Flight Design CT2K, cu însemnele de înmatriculare YR-5122.

La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Din primele informații, aceasta s-a desprins de la sol și, din motive încă necunoscute, pilotul a pierdut controlul, aeronava prăbușindu-se. La momentul producerii evenimentului, în zonă vântul bătea în rafale. Pilotul a suferit leziuni ușoare și a fost preluat de o ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale.

O aeronavă de tip Flight Design CT2K, similară celei implicate în accident

Acest accident de aviație civilă face obiectul unei investigații privind siguranța. În acest sens, AIAS a desemnat o comisie de investigație, care să se deplaseze la locul producerii evenimentului pentru a culege informațiile preliminare și a efectua primele activități de investigație, cu scopul determinării cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestui accident de aviație civilă și al emiterii de recomandări pentru siguranța aviației civile, în scopul prevenirii producerii unor evenimente similare.

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook