În ianuarie 2018, Şerban Ionescu a pilotat pentru ultima oară un avion de pasageri, de la Koln la Bucureşti.

Şerban Ionescu, comandant: „A fost o zi mohorâtă, o zi tristă, dar în acelaşi timp sunt bucuros că am încheiat o etapă din viaţa mea, şi am încheiat-o cu bine. Emoţiile sunt inerente fiind ultimul zbor şi un sentiment de tristeţe există după 45 de ani, când trebuie să întrerupem această activitate, este ca şi cum ai părăsi o dragoste. Viaţa mea şi aviaţia s-au contopit tot timpul.”

Cristina Andreea Preda, copilot: „A fost un zbor emoționant, dar normal și obișnuit pentru noi. Pentru mine este o deosebită onoare și plăcere să zbor cu domnul comandant la ultima lui cursă.”

A început să zboare din 1972, pe când avea doar 19 ani. În cei 45 de ani de activitate, a trăit în aer peste 3 ani. Pasiunea pentru aviaţie o are chiar de la unchiul său, însă şi dorinţa lui de a cunoaşte lumea l-a făcut să-şi dorească să călătorească toată viaţa.

Şerban Ionescu, comandant: „La prima ocazie, imediat dupa Bacalaureat, am dat examen la Școala Superioară de Aviație Civilă pentru a deveni pilot.”

În decembrie 1989, din cauza zvonurilor apărute despre existenţa unor bombe care vor exploda la bordul avioanelor, imediat după decolare, a făcut zboruri de verificare.

Şerban Ionescu, comandant: „Am decis să fac eu zborul de încercare fără pasageri. Din 9 avioane, am zburat cu 7, până la înălțimea maximă a fiecărui avion, să văd dacă avionul explodează sau nu, pentru a fi dat la zborurile de linie cu pasageri. Au fost momente încărcate cu foarte multă emoție și cu frică din acele timpuri.”

Din 1990 şi până în 2010 a pilotat avioane în care se aflau preşedinţii şi premierii României. Astfel de zboruri speciale vin şi cu un set de reguli mult mai stricte.

Citește continuarea pe https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/pilotul-roman-care-a-petrecut-3-ani-in-zbor-887095

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook